Fixa förfesten innan nattklubben

Att gå ut och klubba hela natten är kul, men du måste grunda ordentligt. Festen på de flesta klubbar drar inte igång före midnatt och om du inte vill bränna en massa pengar ute på barer bör du se till att fixa en förfest hemma. En förfest är det roligaste sättet att värma upp med vänner innan ni drar iväg ut och klubbar. Här får du tipsen som gör förfesten till något alldeles extra.

Dricka

Det är ingen förfest utan dricka. Det finns inget värre än när drickan tar slut. Planera därför i god tid och ha gärna några extra flaskor hemma. Det kommer garanterat bli billigare än att gå ut och dricka på krogen. Drickat bör var något som de flesta tycker om, exempelvis rött och vitt vin. Det kan vara roligt att köpa ett speciellt vin som ni kan testa tillsammans och prata om på förfesten. Du kan med fördel beställa spännande vin på nätet och få det levererat hem till dörren. Hos Vinoteket kan du välja enstaka flaskor eller färdigkomponerade vinboxar. En vinbox är perfekt till förfesten. Den består utav flera olika sorters vin vilket kan vara kul att testa tillsammans med vänner. Välj exempelvis mellan roliga boxar som passar dig och ditt sällskap. Om ni gillar bubbel kan ni klicka hem Bubbelboxen som består utav mousserande viner från hela världen. Boxen Sällskapsroséer passar perfekt på sommarförfesten och boxen Ekologiska Guldkorn passar de som vill ha ekologiska viner. Fördelen med att beställa en färdig vinbox är dels att det är kul att testa handplockade viner, men det är även ekonomiskt. Dessutom levereras den hem till dörren oavsett var i Sverige du bor med undantag för öar utan broanslutning.

Mat

Om ni ska vara ute till småtimmarna är det viktigt att äta ordentligt innan. Om du inte vill spendera för mycket tid att laga mat kan du be gästerna att äta innan. Ett annat alternativ är att beställa hämtmat. Pizza är klassisk förfestmat som de flesta tycker om. Dessutom passar pizza bra tillsammans med många olika sorters viner. Det kräver inte heller alltför mycket tallrikar och bestick, utan det kan ätas direkt ur en servett. Det kan vara trevligt med snacks och godis att äta under förfesten. Räkna med att det går åt cirka 3-5 tilltugg per person i timmen under förfesten.

Musik & lekar

Musik är A och O för att komma i rätt stämning innan klubben. Om det finns risk för att grannarna störs av musiken kan det vara bra att informera dem innan. Om de vet att ni kommer att gå ut och inte fortsätta festen hemma brukar de flesta ha överseende. Gör en härlig spellista innan gästerna kommer och låt den spelas i bakgrunden. Avsluta med peppande musik innan det är dags att gå ut. Spel och lekar är roliga inslag på förfesten. Musikquiz, charader och olika spel är ofta uppskattat.

Leave a Reply