Nattklubbar på Södermalm

Om man vill festa i Stockholm, men inte vill röra sig runt Stureplan, finns det lyckligtvis gott om nattklubbar även utanför Östermalm. Ett område i Stockholm som länge varit trendigt är exempelvis Södermalm, och för den som vill tillbringa en natt på Stockholm innerstads sydliga ö finns det flera hak att välja mellan.

Den kanske mest kända nattklubben på Södermalm är Göta Källare, som ligger på Folkungagatan 45, precis intill Medborgarplatsens tunnelbanestation. På Göta Källare kan man festa på onsdagar, fredagar och lördagar, då Klubb Göta huserar i lokalerna mellan klockan 22 och klockan 03. Göta Källare har tre dansgolv och lokaler som sammanlagt är 1 200 kvadratmeter stora, fördelade på två våningar, så det finns gott om utrymme för att dansa, dricka och mingla.1280px-Södra_teatern_January_2013

En nackdel med Göta Källare kan dock vara att det är just en källare, vilket betyder att man som gäst där inte har många möjligheter att röra sig utomhus. Det har man däremot på Södermalm – Ett ställe, som också ligger i närheten av Medborgarplatsen, på Västgötagatan 4. Här finns bara två dansgolv (ett med house, disco, hiphop och RnB, ett annat med hitlåtar från de gångna årtiondena) men Ett ställe kan i gengäld erbjuda sina gäster en stor uteservering där man kan svalka sig mellan danserna. Ett ställe har öppet på fredagar och lördagar mellan 12 och 03.

Ytterligare en möjlighet är att söka sig till Södra Teatern på Mosebacke, där man hittar det mesta i nattlivsväg – allt från Södra bar, som har smeknamnet Söders vardagsrum, där man kan avnjuta en drink till musik, till Mosebacke Etablissement, en nattklubb som magiskt växer fram i Södra restaurangs lokaler nattetid. På Södra teatern hittar man också Champagnebaren, nattklubben med den kanske bästa utsikten i Stockholm. Där kan man mellan onsdagar och lördagar dansa till olika DJs på en takterrass med utsikt över Gamla Stan och norra Stockholm.

Det perfekta stället att inleda en natt på stan i Stockholm är O’Learys i Kista. Där kan man inte bara få i sig en rejäl middag som ligger till grund för kvällen, utan också ta några fördrinkar samtidigt som man underhåller sig med en omgång bowling. Det är nämligen inte bara det bästa stället i Stockholm att förfesta på, utan också det bästa stället att spela bowling i Stockholm.

Leave a Reply