Kända nattklubbar i södra Sverige

Södra Sverige består av många städer och varje stad har en eller flera nattklubbar. Många av de är förmodligen byggda med skånska byggvaror för att säkerställa en god kvalitet på byggandet och lokalerna. Att gå på nattklubb har varit svenskars nöjen i årtionden, redan på 60-talet började man svänga loss på lördagsnätterna till härlig musik. Nattklubbar har ofta flera olika dansgolv där det spelas olika sorters musik, t ex. techno på ett, pop och rock på ett och reggae på ett tredje. Det finns många kända nattklubbar i södra Sverige, bl.a. Pepes Bodega i Båstad, där prinsen träffade sin Sofia.

Klubbarna blir fler i Kalmar

Många personer har en period där de går och klubbar en hel del, för att sedan endast nöja sig med ett par glas på en mysig pub. Är man över 18 år så kan man oftast hitta åtminstone en nattklubb som man kan komma in på. Vissa har 21 års-gräns och några nattklubbar har till och med ännu högre åldersgräns för att attrahera en speciell målgrupp. I de mindre städerna finns det inte samma utbud av nattklubbar som i till exempel Stockholm och Göteborg men klubbarna blir allt fler. Till exempel ska en ny nattklubb i Kalmar öppnas med ett nytt koncept som skall ge de boende i staden en känsla av att befinna sig på ett nattklubb i Stockholm. Oftast är fokuset på nattklubbar att dansa till bra musik men det ska även finnas utrymme för att socialisera med nya och gamla bekantskaper. Musiken på nattklubbar har oftast lite högre tempo än det som spelas på pubar just för att man vill öka adrenalinet och ge en känsla av att det är okej att dansa loss.

Det finns en nattklubb för alla

Det är framförallt inte bara Kalmar som har bra dansställen att gå till utan du kan även hitta grymma nattklubbar i ett flertal städer som Helsingborg, Kristianstad, Ystad och Lund som har ett sprudlande studentliv. Beroende på vad man är ute efter så finns det en nattklubb eller bar som passar alla i varje stad oavsett smak. Söker du dig till en yngre publik är Lund och Ystad de perfekta alternativen då det oftast vankas fest varje kväll i veckan om man känner för det. Att befinna sig i en stad som är rik på studenter har sin charm då det alltid finns partysugna människor nära till hands som är sugna på att festa. Söker man lite äldre sällskap är det störst chans att hitta en passande nattklubb i de större städerna som Malmö och Helsingborg då det finns en större ekonomi och en större chans för sådana klubbar att överleva. Oavsett vad du är ute efter så finns det oftast en nattklubb som passar dig antingen i staden du bor i eller i en närliggande stad.

Leave a Reply