Nattklubbar och barer i Stockholms skärgård

Sveriges huvudstad är full av nattklubbar som besöks tämligen ofta, både bland stockholmarna själva och av turister. Men när sommaren nalkas så lever även Stockholms skärgård upp och de många öarna öppnar upp för umgänge och nattliv. Här ska vi lista några ställen som är lika roliga nattetid som dagtid.

 

Seglarhotellet i Sandhamn

En av de yttersta öarna i Stockholms skärgård är Sandhamn. Det är där innefolket letar sig under juni-juli-augusti och det är också där som det hålls en rad seglarregattor och tävlingar ända in på sensommaren. Att Sandhamn dessutom har blivit extra populärt på grund av https://sv.wikipedia.org/wiki/Morden_i_Sandhamntv-serien ”Morden i Sandhamn”:https://sv.wikipedia.org/wiki/Morden_i_Sandhamn gör att än fler turister lockas dit.

Det eleganta Seglarhotellet är det största hotellet på ön och har en elegant och trevlig restaurang. Baren omvandlas runt kl.23 till nattklubb, dit folket på ön, samt båtfolk som lagt till för natten, söker sig. Stämningen är trevlig, folket relativt städade och musiken helt okey. Glöm galna outfits och rufsiga peruker – här är det Gant och Ralph Lauren som gäller.

Strömma krog och kanalbar

Om du vill kombinera fantastiska drinkar och god mat och på samma gång uppleva skärgården, så är Strömma krog och kanalbar ett bra stopp. Den ligger alldeles vid vattnet nere vid kanalen på Värmdö, och hit tar man sig lätt med båt – men man kan även åka bil eller buss dit. Det brukar endast ta en halvtimme. När kvällen senare övergår i tidig natt, så blir baren ett fäste för drinksugna som kommer hit för att umgås och lyssna på lite skön musik.

Lilla Strand i Vaxholm

Lilla Strand eller Kabyssen om man så vill, är ingen direkt nattklubb, men i mångt och mycket så liknar den en sådan. När natten faller på så spelas det live-musik och dj:s spelar för fulla muggar. Denna krog har nyligen renoverats och fått ett nytt och lite mer ungdomligt koncept. Här serveras streetfood och drinkar och olika musikstilar som passar allas smaker. Krogen har öppet året runt och du kan äta, dansa, dricka eller bara umgås med vänner eller familj – vilket du vill.

Escape Nightclub i Nynäshamn

Om du råkat letat dig ned ända till Nynäshamn, efter att ha seglat runt i skärgården, så kan du göra en avstickare på Escape Nightclub som är stadens största. Här spelar olika dj:s och artister och det förekommer även en rad events här under året. För att komma in måste du vara 18 år, vilket gör det möjligt för en yngre publik att slå klackarna i taket. Konceptet är också relativt nytt med bara 2 år på nacken.

Leave a Reply