Nattklubbar i Visby

Visby, denna pärla till stad, mitt i Östersjön, är ett ganska exotiskt resmål som ändå är nära. Inte minst för dem som bor i Stockholm. Staden är inte särskilt stor men har en högskola och det är alltid gynnsamt för nattlivet. Vad som mer än något annat får Visby att sticka ut, när vi talar om nöjesliv, är dock de hektiska semesterveckorna under högsommaren. Då mångdubblas antalet nöjeslystna innanför den medeltida muren och de har flera riktigt bra klubbar att välja mellan. Visby förtjänar då verkligen sitt rykte som nöjesmetropol.

768px-gutekallarenHetast i Sverige, några veckor om året

Visby har dels ett par traditionella klubbar som funnit länge och som är öppna året runt men också nöjesetablissemang och koncept där man kanske bara dansar en sommar. Detta skapar ett dynamiskt nöjesliv och det gäller att hänga med i svängarna om man vill veta var det mesta händer när man är i staden. Här kan du läsa om Visbys nya nattklubb, ett annat tips är att bara röra sig ute i vimlet och ta pulsen på de olika krogarna och klubbarna. Staden är inte större än att man kan gå till fots mellan de alternativ som känns intressantast för kvällen. Under den så kallade Stockholmsveckan intas Visby av Stureplans partyelit och den feststämning som råder då är svårslagen. Det är bara tennisveckan i Båstad som håller samma nivå, sägs det. Festen är då inte begränsad till klubbarna utan hamnen är full av båtar där champagnekorkarna smäller och hela innerstaden är levande och full av förväntningar.

Nattstad med många möjligheter

I Visby kan man dansa, dricka cocktails och njuta av en DJ av internationell klass för att sedan ta ett glas vin på en lugn uteservering innan man beger sig iväg för att blicka ut över Östersjön från ringmurens krön. Allt under en och samma timme, så koncentrerad är staden. Flera av de bästa klubbarna som Gutekällaren, Munkkällaren och Burmeister ligger bara några minuters promenad från havet och har samtidigt barer och dansgolv för de flesta smaker. Visby är inte bara hett nu utan en nöjesstad med anor. På 40-talet kallades Snäckgärdsbaden, norr om Visby, för Europas flottaste badhotell. Där roade sig kändisar och förmöget folk tills anläggningen stängdes på grund av kriget. Idag är det Kallbadhuset som gäller för den som vill ha en äkta ”after beach” och vila och värma upp med en drink innan nattklubbarna öppnar efter att solen gått ner i havet. Glöm inte hotellbarerna om du vill ha ett varierat nattliv i Visby.

 

Leave a Reply