Nattklubbar i Jönköping

Jönköping är vackert beläget vid Vätterns strand. Oftast sägs Jönköping vara det svenska bilbelbältets hjärta och centrum, med många troende kristna och ett stort antal frikyrkor. Här ligger även Jönköpings universitet, med sina 10000 studenter. 1500 av dessa är internationella. Alla studenter livar upp staden, som annars kanske bara hade varit en trött småstad med vackra stränder. Nu pulserar istället nattlivet i staden och det finns många bra klubbar att välja mellan. I nattlivet märks inte Jönköpings påstådda religiositet alls av, ökning av kokainmissbruk är i och för sig ovanligt, men annars fylls klubbarna av studenter och andra festsugna människor.

kollagejonkopingFlera olika klubbar

I Jönköping finns klubbar för de flesta smaker. Staden pulserar av nattliv. En av de största klubbarna är Karlssons salonger i den västra delen av staden. Här hittar du hela tre dansgolv. En annan stor klubb är Harrys/Silver. Det är egentligen två helt olika klubbar i en en och samma byggnad, Harrys spelar populär svensk schlager och Silver koncentrerar sig på house. På Silver kan kan du dessutom ofta dansa till inresta gäst-DJs. Ett alternativ till dessa klubbar erbjuder ATP. ATP drivs av studenter och ligger i tändsticksområdet i Jönköping. En gång i månaden hålls det burlesqueklubb här. Bongo Bar ligger i närheten av ATP, och även här erbjuds ett alternativ för de som inte är så förtjusta i Harrys eller Karlssons. På Bongo hålls ofta konserter eller konstutställningar och på natten förvandlas baren till klubb. Det är alltså bara att dra på en t-shirt med tryck och slå klackarna i taket på en av stadens alla klubbar!

Jönköping lever på natten

Bara för att du har hört att Jönköping är fyllt av frikyrkor och religiöst folk betyder det alltså inte att staden inte har något nattliv värt namnet. Det finns ett stort antal nattklubbar i Jönköping för de som vågar sig ut på natten. Eftersom Jönköping har kommit att bli en studentstad av rang har nattlivet utvecklats positivt. Unga människor vill helt enkelt ut och festa. Inflyttade studenter behöver ställen att träffas på och glömma framtidens bekymmer. Jönköping är alltså ingen sömnig stad utan är fylld av liv dygnet runt. Det finns klubbar både för de som tycker om populär musik och de som hellre känner sig hemma i ett alternativt sammanhang. Det finns också klubbar för de som är yngre än den genomsnittliga studenten, Centrum Bar välkomnar 18-åringar. Äldre danssugna känner sig ofta hemma på Velvet Lounge. Jönköping har alltså ett rikt nattliv och kan erbjuda en bred palett av nattligt nöje!

 

Leave a Reply