Nattklubbar på Stureplan

 

När du vill gå ut på klubb i Stockholm är Stureplan ett populärt område att bege sig till. Det har fått rykte om sig att vara den mest glamorösa stadsdelen i huvudstaden när det kommer till nattliv och du hittar gott om nattklubbar med olika inriktning här. Det kan dock vara klokt att göra lite research innan du kommer hit för att vara säker på att du kommer förberedd. Med tanke på att Stureplan är en plats som lockar både kändisar och den breda allmänheten kommer det att finnas konkurrens när det gäller att komma in på klubbarna. Med lite information om klubbarna har du större chans att få en bättre utekväll vid Stureplan.

616px-Spy_barDen mest ikoniska nattklubben runt Stureplan lär vara Sturecompagniet. Det ligger beläget i ett 1800-talshus precis bredvid Sturebadet och är en av Sveriges mest välkända och välbesökta nattklubbar. Om du gillar att dansa på stora dansgolv till några av Sveriges hetaste DJs är Sturecompagniet stället för dig. Här kan du behöva stå i kö ett tag eftersom stället är populärt både bland yngre och äldre, men om du väl tar dig in väntar en helkväll. Oavsett om du gillar att röja på dansgolvet till de senaste hitsen eller dricka en god drink i baren är Sturecompagniet stället för dig. Om du vill komma in gäller det att uppträda nyktert och klä dig någorlunda propert.

Om du vill fortsätta din kväll någon annanstans är Spy Bar ett populärt alternativ. Hit söker sig många framåt småtimmarna när de andra klubbarna har stängt för att dansa tills solen går upp. Med sina generösa öppettider är Spy Bar ett vanligt tillhåll för de allra mest festsugna besökarna – och om väggar kunde tala skulle det här stället ha många historier att berätta. Här har stora stjärnor som Björn Borg, J-O Waldner och Mikael Persbrandt synts under många år och nu har en ny generation av festglada besökare tagit vid. Om du vill uppleva Stureplan från sin allra mest karaktäreristiska sida kan du bege dig hit och ta någon drink eller öl i baren. Om du känner dig på extra lyxigt humör kan du beställa in en av de mytomspunna champagnehinkarna.

Leave a Reply