Så inreder du en nattklubb

Att skapa en cool och häftig nattklubb kan vara en stor utmaning. Det ska vara inbjudande och praktiskt på samma gång. Om du har en färdig lokal kan du börja rita upp en skiss för hur du vill att det ska se ut. Du vill förmodligen ha ett eller flera dansgolv, en bardisk, toaletter, garderob och privata utrymmen för personalen. Många väljer även att ha ett kontor i anslutning till nattklubben. Så hur ska du egentligen tänka kring att inreda nattklubben?

Ska du inreda med mattor eller inte?

Ett stort beslut du måste ta handlar om golven. Ska du lägga mattor eller låta det vara golv? På dansgolven är det till exempel väldigt olämpligt att lägga mattor. Det finns stor risk att gästerna spiller drinkar och tilltugg under kvällen. Alltså kommer mattan snabbt att bli väldigt ofräsch. På dansgolvet är det alltså bäst med ett golv som är enkelt att torka av.

På kontoret och i andra mindre utrymmen kan det dock vara skönt med en härlig och gosig ryamatta i en snygg färg. Det ger snabbt ett väldigt mysigt och hemtrevligt intryck. Det kan vara skönt att ha en mer avslappnad stämning på kontoret som kontrast till tempot på dansgolvet.

Fundera på vilken känsla du vill förmedla

Innan du börjar välja inredning är det bäst att ha en klar bild över vilken känsla din nattklubb ska förmedla. Vill du vara ett hippt inneställe? Eller ska du locka främst lite äldre klientel? När du vet vilken din huvudsakliga målgrupp är blir det också lättare att inreda. Förutom dansgolv bör du också ha några ytor där människor kan sitta och socialisera. De flesta satsar på sköna soffgrupper. Det bästa är om det får plats så många människor som möjligt på en liten yta. Här får du även anpassa dig efter vilka ytor du har i lokalen.

Glöm inte bort de små detaljerna

Förutom möbler är det också viktigt att tänka på alla små detaljer. Det kan vara saker som vilka glas du ska ha i baren, vilka ljusstakar som ska stå borden och vilka handdukar som ska hänga på toan. Något som inte känns som en viktig detalj kan faktiskt göra väldigt stor skillnad. Det kan även vara något så enkelt som att välja ut en ryamatta. Om du inte vet i vilken ände du ska börja kan du alltid ta inspiration från några av Sveriges kändaste nattklubbar. Du kan lära dig mycket av andra men du bör aldrig kopiera utan hitta din egen stil. Du kan även ta hjälp av en inredare om du kör fast. De kan hjälpa dig förverkliga din vision och se till att det blir precis så som du vill ha det.

Leave a Reply