Björn Borg på Stureplan

 

Klädesmärket Björn Borg visade upp sina futuristiska kläder på Stockholm fashion Week 2016 med en show på nattklubben Stureplan. Denna säsong inspirerades av tv- och dataspel och de närmast övermänskliga förmågor spelens huvudkaraktärer brukar ha. En känsla man vill förmedla till sina kunder med de praktiska men ändå annorlunda plagg man lanserar. Årets kollektion är helt fokuserad på sportplagg så den som letar1200px-bjorn_borg_ab_headquarters_01 efter något traditionellt festplagg kommer antagligen bli lite besviken. Men de sportkläder företaget lanserar är så speciella att de nog faktiskt fungerar både i träningsspåret och på nattklubben.

Borg blev känd som tennisspelare under 70-talet och har under sin karriär vunnit 63 singel- och fyra dubbeltitlar. Han rankades dessutom som bäst i världen under totalt 109 veckor vilket gör honom till den åttonde bästa tennisspelaren i världen sedan tennisförbundet införde rankningsystemet 1973. År 1981 gjorde han sedan en paus efter att ha förlorat världstiteln till John McEnroe och 1983 meddelande han slutligen att han tänkte dra sig tillbaka.


Men här började nästa del av karriären. Björn Borg gav namn åt klädesmärket ”
Björn Borgi början av 90-talet. Till en början sålde man enbart underkläder som med sin unika passform och breda resår med märkets slogan snabbt blev populära bland både kvinnor och män. I dag innefattar märket både underkläder, kläder, skor och accessoarer. Det finns även parfymer av samma märke. Idag är Borg själv inte längre ägare av märket. Han sålde det redan 2006 och behöll enbart royalty-rätten till namnet. Företaget är idag som störst i Nederländerna där det 2010 fanns 28 renodlade Björn Borg-butiker.

Märket är känt för sina sportiga men samtidigt snygga kläder som gör sig väl både på stan och på klubbscenen. Även om våra ungdomar inte kan följa med på nattklubb kan de också klä sig i Björn Borgs snygga och bekväma kläder. På nätet finns ett brett utbud av underkläder av Björn Borg barn. Här hittar du och barnen ett betydligt större utbud än i vanliga butiker. Enligt företaget själva är underkläderna oerhört populära och de som en gång provat vill gärna fortsätta använda dessa underkläder.

Leave a Reply