Slakthusområdet – ett alternativt Stureplan?

Den som är trött på nattlivet på Stureplan kan andas ut en lättnadens suck – ett nytt klubbområde är nämligen på väg att växa fram utanför tullarna i Stockholm, ett område som satsar på att bli ”ett modernare och hippare alternativ till Stureplan”. Det menar i alla fall Martin Johansson, som är klubbchef på nattklubben Slakthuset.

Slakthuset är en av de för närvarande två nattklubbar som har öppnat nyligen i Slakthusområdet bakom Globen i Stockholm. Klubben Slakthuset fanns självklart sedan tidigare, men den nyöppnar nu med ny ägare, som hoppas vända den nedåtgående spiral som Slakhuset befunnit sig i tidigare, och som slutade med att dess alkoholtillstånd drogs in år 2013. Klubben har dock nu förutom en ny ägare också en ny PR-ansvarig, Martin ”Miss Inga” Johansson, som är snabb med att påpeka att de inte har någonting med det gamla Slakthuset att göra. Tillsammans verkar de också ha lyckats vända den gamla klubbens tur, då recensioner av lokalen och av klubbarna där har varit mycket positiva, och bland annat beskrivits som en blandning mellan New York och Berlin.Tele2_Arena_September_2014_04

Inte länge efter att Slakthuset på detta sätt återfötts ut askorna som en Fenix, öppnade ytterligare en nattklubb i Slakthusområdet, nämligen Tolv Stockholm, som håller till i Tele2 arena. Tolv Stockholm är dock inte bara en nattklubb, utan ett slags gigantiskt nöjespalats, där man kan ägna sig åt nästan alla aktiviteter man kan komma att tänka på – allt från att äta en god middag till att spela minigolf och dansa sig trött på ett dansgolv.

Martin Johansson på Slakthuset hoppas nu att det kommer att dyka upp fler barer och restauranger i området, för att Slakthusområdet verkligen ska kunna konkurrera med Stureplan. De två konkurrerande nattklubbarna som håller till där nu ser knappt varandra som konkurrenter, då de hoppas att det ska bli naturligt för gästerna att gå mellan de två, under långa utekvällar i Slakthusområdet. Den enda nackdelen med en lång natt ute på stan är att man oftast inte mår jättebra dagen efter, då bakfyllan gör sig påmind. Om man vill kunna sitta ute i friska luften för att försöka bota bakfyllan, men inte klarar av det för att solen förvärrar huvudvärken, kan det vara en bra idé att införskaffa markiser till uteplatsen. Du kan få hjälp med att installera markiser i Stockholm på Hagasolskydd.se. Sedan är det bara att festa loss i Slakthusområdet!

Leave a Reply